GOTT!!!

SÅÅÅ GOD PAJ!!

Tacopaj :)

Botten
4 ägg
1 dl grädde
2 dl pofiber
2 msk fiberhusk
50 g smör
1 tsk bakpulver

vispa äggen hårt och häll i smöret i små små bitar häll i resten av ingredienserna och låt det stå och svälla ett par minuter ( om degen är för hård häll i lite vatten)
sås
3 dl creme fraiche
4-5 dl riven ost
2 dl grädde
1 dl majonäs
en burk hackade tomater
salt
blanda alla ingredienser i en skål.
Tryck nu ut degen i en oljad långpanna och grädda i 5 min i 200 c
tag ut botten och häll på köttfärsen och toppa sedan med såsen. ställ in i ugnen och grädda i 40 min i 175 c.
peppar
Botten, köttfärs med tacokrydda & såsen.
Häll ut köttfärsen på botten och häll sedan över smeten
in i ugnen i 40 min i 175 c.
Smaklig måltid

Två tjejer en lördagskväll...

I kväll ska jag åka och dela en flaska rött med en vännina som jag inte träffat på länge :)
Inget slår ett gott vin och ett fat med plock mat (ost, rökt kött,  och salami mm...)
Lchf tillåter ett glas rött ibland...

lördags mys :)





MYS-PYS med gott gott...
kärleksmums.

(Jag var inte helt nöjd med det ursprungliga receptet så jag ska baka om dessa kakor under veckan och jobba fram ett eget bra recept på kärleksmums, jag lägger då ut receptet under veckan, kommer att ligga under kategori recept).


lördag vägningen

Ja då var det dags för vägning, det var allt lite pirrigt att ställa sig på vågen, det kändes som att jag hade ätit allt för gott en hel vecka för att kunna gå ner i vikt.

Vikt 28/1 2012
73.8 kg :)
det går åt rätt håll!  :)



Recept

Blomkålsmos
(jag använder det istället för potatismos)

Dela blomkål i bitar (jag brukar ta ett helt huvud till 3-4 personer) koka tills de blir mjuka.
Mosa sedan med en el-visp lägg i en stor klick smör och lite grädde, smaka av med salt & peppar...



här tillsammans med laxfiléer.
GOTT!


Blomkålsmos och laxfilé


Idag blev det blomkålsmos med laxfiléer...


Ketos, vad är det?


Det kan vara svårt att förstå vad ketos är men jag ska försöka förklara på ett enkelt och förståligt sätt.

När man äter traditionell mat (husmanskost, lite snabbmat, godis, kakor frukt osv..) är kroppen van vid att använda "socker" alltså kolhydrater som energi. detta ändras när man börjar att äta LCHF.

När man äter Lchf tar man bort de flesta kolhydraterna ur maten, det gör att kroppen automatiskt letar efter en ny energikälla, den nya energikällan blir FETT, det är det som gör att kroppen nu bränner fett.

När Kroppen bränner fett heter det att kroppen är i ketos (förbränning). Så länge du har ett mycket lite "socker" kolhydratsintag befinner du dig i ketos. Du får inte äta mer än max 40 g kolhydrater per dag för att inte "ramla" ur ketosen (förbränningen).

När kroppen befinner sig i ketos får man tyvärr en dålig andedräkt :( men det får man ta...luktar man aceton ur munnen då vet man att man förbränner fett...

Detta är min enkla förklaring men om du vill veta mer ingående kan du gå in på länkarna här nedan.


http://www.kostdoktorn.se/lchf/kostdoktorns-faq/

http://www.alltomlchf.se/halsa/Ketos/

 

 





Biancas lchf-bröd med frön & nötter

Idag fick jag för mig att skapa mig ett eget bröd recept,

det resulterade i ett bröd med nötter och frön som blev jätte bra! frön har en hög kolhydrat mängd men det gör inget när man bakar ut det i flera bröd, då blir mängden kolhydrater/ 100 g inte så hög, men jag skulle inte äta det varje dag under ketos...


Recept
Biancas lchf-bröd 6 st stora eller en plåt.

4 ägg
2 dl grädde
1 dl mixade nötter (hackade)
1 dl mandel mjöl
1/2 dl lin frön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpa kärnor
75 g philadelphiaost eller annan färskost
1 tsk bakpulver

Vispa äggvitorna hårda
vispa grädden och vänd ner äggen och osten.
tillsätt sedan nötter och frön & sist bakpulver.
vänd nu försiktigt ner äggvitorna
klicka sedan ut smeten på en plåt.



smeten kan flyta ihop under gräddningen, men det gör inget det är bara att skära i bitar när brödet svalnat av lite. dessa bröd ger lite tuggmotstånd och mättar bra.



Måste bara säga! socker???

s
Jag har nu varit utan socker i flera veckor,
och jag måste bara säga socker vad är det???

Kålgratäng passar nästan till allt!

Recept

Kålgratäng 2 personer

strimmla så mycket kål du vill ha jag brukar ta ca 1 liter kål och koka det i 10 min.
häll av vattnet och lägg ner kålen i en form.

sås

1 dl grädde
1/2 dl cremefraise
1/2 dl majonäs
8 skivor ost som rivs isär
blanda allt i en skål och häll över kålen
ställ in i ugnen på 250 c i ca 7-10 min eller när den fått lite fin färg.





Recept kyckling i kokos mjölk och tikka masala krydda

Jag tycker att en enkel väg kan vara en bra väg...
kokosmjölk på burk och kryddblandning från santa maria.
hacka kycklingfiléer i bitar och fräs i pannan med lite olja.

häll i kryddblandningen och kokosmjölken och låt puttra 10 min.
klicka i en stor klick crémefraiche och rör om.

här tillsammans med en kålgratäng.


Onsdag middag

Idag blev det kyckling i kokosmjölk och kryddning tikka masala


och en god kålgratäng till
GOTT!


Oopsi bröd på lchf vis.

Gott med lite bröd, bregott, ost & majoo :)
Recept Oopsi bröd 6 st
(receptet kan användas som grund till smörgåstårta, rulltårta mm)
3 ägg
100g philadelphia ost (eller annan färskost)
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Vispas i två skålar.
Vispa äggvitor till ett hårt skum
vispa äggulorna och osten till en jämn smet häll i bakpulver & salt.
vänd sedan ner äggvitorna försiktigt lite i taget i äggulsmeten,
det ska bli en fluffig smet som du kan klicka ut på ett bakplåtspapper
6 st, grädda i ugnen 150 c i ca: 25 min.
Vispa i två skålar
blanda försiktigt ner äggvitorna
Klicka ut på en plåt
direkt ut från ugnen, mmh...
om Oopsin fastnar kan du skära loss den eller så vänder du på bakplåtspappret och penslar med lite vatten på baksidan, då lossnar det utan att förstöra brödet :)

14 dagar med lchf


Efter 14 dagar var det dags, Upp på vågen igen, och nu hade det rasat jaaa!!! 75,3 kilo!

tala om att jag blev motiverad att fortsätta.

nu är jag inne på vecka 3 och jag ska väga mig på söndag 29/1 då får vi se om det har hänt något.

Jag hejar på mig själv heja, heja, heja Bianca!

 

Bild från nyårsafton, då nyårslöftet att gå ner i vikt lades :)


En vecka med lchf


Efter 7 dagar var det då dags att ställa sig på vågen!
va!!! jag hade gått upp ett halvt kilo! 78.5 kg!
det var ju inte den bästa moroten man kunde få just då, men jag bestämde mig för att fortsätta en vecka till i alla fall, jag ökade även mitt fett intag med mer grädde i kaffet...


Kaffe med mycket grädde Mmm.


Start vikt

Ja då var det ju det här med vikten, inte så kul men jag vill att ni ska se hur bra det är med en livsstil som lchf.
Min startvikt var 78 kilo, och vågen ville bara gå upp, upp, upp...
tyvärr hittade jag inga helkroppskort där jag väger 78 kg men dessa bilder talar nog för sig i alla fall...

LIVET FÖRE LCHF


78 kilo.



78 kilo.

Bråttom!

Snabbmat idag kebab med sås lök och feferoni direkt från gatuköket... kanske inte helt genomtänkt ;)
men ibland måste jag bara ha kebab...


kylskåpet


I dag har jag sett över mitt kylskåp, fullproppat med LCHF mat :)


Inte världens städade kyl kanske men helt ok inehåll :)

Yoghurt




Denna yoghurt är god och innehåller grädde, jag äter denna yoogi de dagar jag har svårt att få i mig tillräckligt med fett, den känns så lätt och len att äta :)

Yoghurt  2 personer

1 dl grädde
2 dl turkisk yoghurt
1-4 tsk sockerersättning
eventuellt lite äkta vanilj som saksättare

vispa grädden lite lätt och vänd ner yoghurten
Om du vill kan du smaksätt med sockertillsättningen & vanilj.

yoggin är god utan socker & vanilj oxå, du gör som du själv tycker.


Frukost




En burk makrill i tomatsås två ägg och några rullar ost med majonäs.
en stor kopp kaffe med grädde.
SÅÅ..mättande.


Söndags brunch


Gott med en brunch! Biancas brunch matplättar med ost, salami, gurka & en klick majoo!

3 ägg
3msk cremefraise
1/2 tsk bakpulver
salt
peppar

blanda allt och stek i lite olja.
servera med det du gillar.

Vad får man äta?


Enkelt & lätt kan man säga ät mycket fett och lite socker, trixet är att inte äta några produkter som innehåller socker eller som omvandlas till socker i kroppen. det gör att kroppen får en jämn blodsocker nivå, när man sedan oxå äter vad jag kallar för äkta fett börjar kroppen att bränna och man går ner i vikt!

Nej: Alla sorter av mjöl, bröd, ris, pasta, socker & grönsaker odlade under jord (några undantag finns det)

Ja: Fisk, all kött, fågel, mejerivaror med en hög fett halt, grönsaker odlade över jord (undantag finns även här)

Ett bra nybörjar tips är att titta på paketets innehållsförteckning där det står kolhydrater, högst 5 g per 100 g av varan är en bra tumregel.

Hur börjar man med Lchf?


Jag började med att plugga in lite info om lchf, vad man kan och inte kan äta är ganska viktigt att ha koll på, det gör att det är lättare att handla och laga till maten efter eget tycke. Ett tips kan vara att gå in på olika hemsidor där de presenterar lchf, böcker är ett jätte bra hjälpmedel, köp eller låna på biblioteket.

sedan var det bara att sätta igång med att kolla vad man hade hemma och vad man behövde handla hem, jag gjorde en inventering och handlade sedan hem det jag tyckte var en bra bas att börja med.

Min första handlingslista såg ut så här:

  • grädde
  • smör
  • majonäs
  • bregott
  • ägg (ett stort rack)
  • ost (olika sorter)
  • philadelphiaost
  • hallon
  • nötter (mandlar)
  • bacon
  • fiberhusk
  • rökt skinka
  • salami
  • tomater
  • vitkål
  • blomkål
  • gul lök
  • gurka
  • choklad 86 %
  • Nötförs
  • falukorv
Med dessa varor kunde jag kombinera massa olika & roliga rätter. Detta var min bas för att komma igång.
Det som är så härligt med lchf  är att man snabbt kan lära sig vilka basvaror man själv tycker om.

MYSPYS!


Lördags pizza med sallad och tzatziki

Pizzabotten 4 personer
4 ägg
1 dl keso
5 msk philadelphia ost (ca: 50 g)
6-10 skivor ost
1 tsk bakpulver
lite örtsalt (herbamare)
vispa äggen hårt och häll sedan i resten och bred ut det på ett bakplåtspapper grädda i ugnen i ca: 10-20 min i 250 c.
Tag ut botten och granera din pizza med det du tycker om enligt lchfs regler.
Jag hade bacon, salami, mozarella, ost &  pizzakrydda.
Ställ in pizzan i ugnen igen i ca 5-10 min.
Smaklig måltid!

Cheesecake med nötbotten & hallontopp

4 portioner

Botten
3 dl hackade nötter (ta vad du har hemma)
50 g smält smör
smält smöret (i micron om du vill) blanda i de hackade nötterna.
tryck ut blandningen i en form.

Cheeseblandningen
2 dl vispad grädde
2 dl creme fraise
150 g färskost (typ piladelphia)
1 tsk vanilj (extrakt, vaniljstång eller vaniljsocker går bra)
8-10 st suketter upplösta i 3 msk vatten (socker ersättning i ströform är inte lika bra)
Blanda den vispade grädden med cremefraisen, osten och vaniljen
häll sedan i sukettvattnet, rör nu om. Bred ut cheeseblandningen på nötbotten och ställ kakan i frysen 1-2 tim.
vid servering toppa med Hallon.

En liten fika

Cheesekake med Nötbotten & hallontopp.
Underbart gott!

Du hittar receptet under mina kategorier, prova,  jag älska den!


Dagens frukost!

Bestod utav en kopp kaffe med grädde & 2 kokta ägg med 3 ostrullar!
Hade lite majonäs till, mmh!


Välkommen hit !

Hejsan, vad kul att du tittade in i min nya blogg.
Här kommer jag att skriva en hel del om min nya livstil med Lchf.
Jag började för 2 veckor sedan och är nu helt frälst.

Här kommer jag att posta mina mest omtyckta recept och dela med mig utav min resa.
Hoppas att ni kommer att tycka att det är lika kul som mig!






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se